רשלנות רפואית: מתי צריך לערב עורך דין?
כשמדובר בבריאות כולנו נוטים להסתמך על שירותי רפואה ועל כך שהרופאים שלנו פועלים במקצועיות כאשר הם מעניקים לנו טיפול, ואין ספק שכך קורה במרבית המקרים. לצערנו, לא פעם קורים מקרים בהם הרופאים פועלים ברשלנות וגורמים לנזק בלתי הפיך ואף למוות במקרים חמורים, ובמקרים כאלה חשוב לערב עורכי דין ולהגיש תביעה כנגד רשלנות רפואית. יחד עם זאת, חשוב להבין שלא כל טיפול, ניתוח שכשל, או מצב רפואי שאין לו טיפול הוא תוצאה של רשלנות וכי יש הבדל עצום המבוסס על קריטריונים שונים המוכרים על פי חוק. אז איך נדע מתי מדובר ברשלנות רפואית והאם עלינו לנקוט צעדים משפטיים? הנה כל המידע שאתם צריכים לדעת.
מהי רשלנות רפואית?
רשלנות רפואית היא כאשר בעקבות אבחון שגוי או רשלנות בזמן פרוצדורה רפואית נגרם נזק למטופל. רשלנות יכולה לכלול אבחון שגוי או אבחון מאוחר, אי טיפול, טיפול לא נכון, טעויות בתרופות מרשם, טעויות ניתוחיות או פרוצדורליות שנובעות מחוסר זהירות או שיקול דעת לקוי, פציעות לידה, ועוד. כמו כן, רשלנות רפואית יכולה להתבטא בהתעלמות מדברי המטופל ובכך להימנע מלתת טיפול מתאים, בלבול בבדיקות רפואיות שגרמו לטיפול לא נכון, וחוסר תשומת לב לפרטים חשובים בתיק הרפואי, לדוגמא כאשר מופיע לאדם בתיק הרפואי שהוא אלרגי לתרופה מסוימת ובכל זאת לתת לו את התרופה או תרופה עם רכיבים זהים בעקבות חוסר תשומת לב. רשלנות רפואית לא פעם גרמה לנזקים בלתי הפיכים אצל מטופלים ולמקרי מוות שיכלו להימנע.
מה עושים כאשר נקלעים למקרה של רשלנות רפואית?
אם הנכם חושבים שאתם סובלים מרשלנות רפואית חשוב לפנות לעורך דין ולהבין האם באמת מדובר במקרה של רשלנות על פי דרישות החוק. תביעה כנגד רשלנות רפואית יכולה להיות על ידי מטופל שהוא עצמו סובל מנזקים בריאותיים כתוצאה מטיפול רשלני, או לחילופין, במקרים בהם הרשלנות הרפואית גרמה לאובדן חיים של קרוב משפחה מדרגה ראשונה, כגון אב, אם, בעל או אישה, וילדים. תהליך תביעה כנגד רשלנות רפואית הוא אינו תהליך פשוט והוא כרוך במסמכים רפואיים, חוות דעת רפואית נוספת, חשיפת תיק רפואי ומחלות רקע, ותהליך משפטי שבו הייצוג המשפטי שלכם נדרש להוכיח כי הנזק שנגרם הוא בעקבות מחדל רפואי ורשלנות. המטרה של תביעה משפטית תלויה במקרה אך היא נועדה כדי לקבל פיצויים עבור הנזק הרפואי ומימון הטיפולים הנדרשים עבורם, אך במקרים מסוימים ובמיוחד כאשר מדובר ברשלנות פושעת, חשוב להגיש תביעה שתבחן האם הרופא האחראי רשאי להמשיך לעסוק במקצועו.
נפגעתם מרשלנות רפואית?
הגיע הזמן לערב עורך דין שמתמחה בתחום הרשלנות הרפואית ולהבין מה מעמדכם המשפטי. ייעוץ משפטי הוא קריטי במצבים של רשלנות, ובמיוחד כי לא פעם אתם עומדים לבד מול גופים רפואיים המצוידים בסוללה של עורכי דין. יחד עם זאת, אם נפגעתם, זוהי זכותכם החוקית לקבל הכרה בכך ופיצויים שיסייעו לכם להתמודד עם הנטל הכלכלי של הטיפולים הנדרשים.
לחצו כאן למשרד עורכי דין ישר יעקובי, המשרד המוביל בארץ בתחום רשלנות רפואית – https://www.yashar-law.co.il/